Navn: Jørgen Arnesen
Alder: 22
Land: Norge
Klasse: 1. året

Jeg hørte om TBBMI ved at Jesus Revolution, som jeg er med i, samarbeidet med denne bibelskolen. Jesus Revolution er en fulltids misjonstreningsskole for unge mennesker, der visjonen er å nå ut til verdens ungdom med evangeliet.

Jeg ble frelst da et team fra Jesus Revolution var på besøk i en menighet der jeg kommer fra. Jeg var ferdig som elektrikerlærling og i militæret, og da ønsket jeg å gjøre noe for min egen del, for eksempel å gå på bibelskole. Derfor bestemte jeg meg for å bli med i Jesus Revolution.

I Jesus Revolution bor vi veldig tett. Det kan være litt utfordrende å bo så tett på andre. Jeg har jo vært i militæret før, så jeg er vant til å ha andre rundt meg. Så er det også viktig å ta litt tid å være alene. Men generelt er det en god opplevelse, og vi har et godt miljø.

Jeg er lydtekniker i konsertteamet i Jesus Revolution. Det innebærer at jeg har fått en del ansvar når det kommer til utstyret som vi skal bruke. Jeg har fått være med å utforme det jeg skal være en del av de neste månedene, og i tiden før turneen har jeg vært med å booke konserter. Når vi skal dra på turné, skal jeg kjøre bil, rigge opp og ned scenen og lyd- og lysutstyret til konserten.

Undervisningen på bibelskolen er bra og relevant, og jeg føler at det er noe vi får bruk for. Jeg har blitt overrasket over hvor mye jeg har lært, mer enn jeg forventet da jeg først begynte.

Lærerne har mye å komme med i undervisningen. Når det er pause er det lett å ta en prat med dem og stille dem spørsmål, og de er imøtekommende. Samtidig har vi respekt for dem som lærere.

Vi får også besøk av gjestelærere i løpet av skoleåret. Vi har for eksempel nylig hatt besøk av en mann fra Danmark, som nå er misjonær i Tanzania. Han hadde utrolig mye kunnskap, samtidig som han formidlet dette på en morsom måte. Det var ikke et kjedelig øyeblikk under den undervisningen.

Miljøet på TBBMI er internasjonalt, og det kommer mennesker fra mange forskjellige kulturer. Når vi nå har blitt kjent med hverandre, har det blitt et utrolig godt sosialt miljø. Vi lærer fra andre kulturer, og det er en stor velsignelse at det er så multikulturelt som det er.

Favorittdelen min av skoledagen er fruktpausen. Etter første time har vi en femten minutters pause, der vi får fylt opp tekoppen, og kan være sosiale og snakke med medelever og lærere om det vi har lært så langt på dagen.

Bibelskolen har gitt meg et sterkere fundament i troslivet mitt. Når man forstår kulturen og settingen som Bibelen ble skrevet i, så er det enklere å forstå hvorfor det står som det står, i forhold til å ikke ha noen bakgrunnskunnskap i det hele tatt. I tillegg har tiden på bibelskolen gitt meg mulighet til å se områder i livet mitt som trengtes å jobbe med, og få muligheten til å jobbe med de områdene.

Etter TBBMI skal jeg tilbake til Kristiansund, og være med i menighetsplantningen som menigheten min holder på med der. I tillegg skal vi starte et Tentro-program for konfirmanter i menigheten.

Dette året på TBBMI og i Jesus Revolution har hjulpet meg å bli tryggere i å handle på de tankene jeg får fra Gud.

En kveld tok jeg toget alene hjem til Lillestrøm, der Jesus Revolution bor. Jeg så en gutt som satt på toget, som hadde mange tatoveringer. Jeg så at han hadde et kors tatovert på tommelen, og jeg tenkte dette ville være en god samtalestarter. Det var seks minutter til jeg var framme i Lillestrøm. Jeg kranglet litt med meg selv, men til slutt tok jeg mot til meg, og spurte hva tatoveringene betydde for ham. Dette åpnet til en samtale der han delte om noen tunge år i sitt liv. Jeg fikk dele med ham hva korset betyr for meg. Jeg delte hva Jesus har gjort, og at Han har gjort det for ham. Før Jesus Revolution hadde det nok vært mye vanskeligere å starte den samtalen. Tidligere ville jeg nok ha tenkt at det var seks minutter til jeg kom meg ut av den situasjonen, mens nå tenkte jeg at det var seks minutter til å påvirke et liv.

Følg Jesus Revolution på Facebook

Legg igjen en kommentar