Navn: Paul Daniel Farago
Alder: 24
Land: Ungarn
Klasse: 2. året

Jeg fikk høre om TBBMI på Summer Team, som er en misjonstur på sommeren arrangert av Jesus Revolution. Jeg ble med sommeren 2015, og jeg opplevde Gud på en fantastisk måte. Disse to ukene forandret meg fullstendig. Jeg bestemte meg for å bli med i Jesus Revolution, som er et misjonstrenings-program på  fulltid, som samarbeider med Troens Bevis Bibel- og Misjonsinstitutt. Slik endte jeg opp med å studere på denne skolen. Det er en perfekt kombinasjon å gå på bibelskole på morgenen, og være med i Jesus Revolution på ettermiddagen.

Jesus Revolution er en organisasjon og bevegelse, med visjonen å nå ut til verdens ungdommer med evangeliet. I Jesus Revolution lærer vi å evangelisere, dele vårt vitnesbyrd og forkynne evangeliet på gata med forskjellige kreative hjelpemidler, som dans, drama og mer. Vi lærer også å be for syke, og å leve for Jesus på en praktisk måte. Vi bor i bofellesskap, og lærer å tjene hverandre ved å ha kjøkken- og vasketjeneste.

Denne våren skal vi på turné. Jeg er teamleder-assistent på mitt team, og vi skal reise gjennom Østerrike, Norge, Slovenia og Ungarn. Vårt mål er å inspirere unge mennesker i de lokale menighetene med undervisning og workshops, og oppmuntre dem til å starte Jesus Revolution-grupper i deres by, og dele evangeliet på gata.

På bibelskolen har jeg lært mye. Jeg ser hvordan Gud har forandret meg i løpet av disse årene, hvor mye jeg har vokst, og hvordan jeg har lært å se med Hans øyne. Jeg tror dette vil bli fundamentet for resten av livet mitt.

Favorittdelen min av skoledagen er sannsynligvis lovsang. Hver morgen starter jeg dagen med å ha personlig tid alene med Gud. Så starter vi skoledagen med en morgensamling. Hele skolen samles, og vi fokuserer på Gud ved å be og tilbe Ham. Jeg opplever at Gud taler til meg på morgensamlingene, gjennom en sang, et vitnesbyrd, eller gjennom et bibelvers. Når vi starter dagen med å tilbringe tid med Gud, forandrer det min innstilling, og atmosfæren i rommet. Det er en god start på dagen, og det hjelper meg å være stilt inn på Den Hellige Ånd.

Undervisningen på bibelskolen er veldig bra. Jeg liker variasjonen. Det første året hjelper deg å vokse i din identitet i Jesus. Det andre året lærer du om lederskap, og hvordan du kan lede mennesker i Guds rike.

Jeg opplever at undervisningen er relevant. For eksempel får du det første året undervisning om forskjellige religioner. Denne kunnskapen kan hjelpe når du evangeliserer, når mennesker du møter har forskjellig tro, og det er viktig å være forberedt og vite hvordan man skal snakke med dem.

Det andre året er mer fokusert på lederskap, Den Hellige Ånds gaver, og så videre. Undervisningen er også praktisk, og da vi lærte om Den Hellige Ånds gaver, ble vi oppmuntret til å prøve det ut og praktisere det med én gang.

Det sosiale miljøet på bibelskolen er veldig bra. Vi er forskjellige mennesker fra hele verden. Det er bra å ha forskjellige kulturer på skolen, fordi vi lærer å elske og respektere hverandre, og variasjonen i kulturene. Visjonen til bibelskolen kobler oss også. TBBMI er et Bibel- og misjonsinstitutt, som betyr at vi lærer om Bibelen, men skolen har også et fokus på misjon. Når du deler samme visjon, kobles du automatisk til de andre. Det tror jeg er grunnen til at det sosiale miljøet er så bra.

Etter TBBMI vil jeg fortsette å praktisere det jeg har lært. Jeg ønsker å fortsette å evangelisere, å dele evangeliet og min tro med mennesker som ikke kjenner Jesus. Jeg ønsker å fortsette å tjene i en lokal menighet, der visjonen er å nå ut til deres by. Jeg ønsker å jobbe med unge mennesker. Jeg har fått trening i å lede lovsang på bibelskolen, så jeg ønsker å fortsette å gjøre det også.

Denne tiden på bibelskolen har forandret meg. Jeg har fått lære hvem jeg er i Kristus, og jeg vet at Gud har en fantastisk plan for livet mitt. Jeg vet at Han har tro på meg, og at Han vil bruke meg på mange forskjellige måter. Bibelskolen har hjulpet meg å være sikker i det jeg tror på. Jeg skammer meg ikke over evangeliet, og jeg opplever at det ikke er komplisert å dele min tro med andre.

Dette er et av mange vitnesbyrd om hva jeg har opplevd på de ukentlige gatemøtene vi har i løpet av året:

På et av våre ukentlige gatemøter arrangert av Jesus Revolution og TBBMI-elever, danset vi og delte evangeliet på gata i Oslo. Jeg møtte en fra Thailand, og jeg begynte å snakke med ham. Han studerte i Storbritannia, og var på tur til Oslo. Han fortalte meg at han ikke var sikker på om han trodde på Gud, så jeg delte evangeliet med ham. Jeg delte vitnesbyrdet mitt, hvordan jeg møtte Jesus, og fortalte om Guds kjærlighet. Han ble så rørt av det jeg delte, at det å være en kristen ikke handler om regler, men å ha en relasjon til Gud gjennom Jesus Kristus. Samtalen endte med at han tok imot Jesus. Jeg ba sammen med ham, og oppmuntret ham til å lese Bibelen, be og å gå i menighet.

Legg igjen en kommentar